Beebimänguasjad | Fairy Kitten Mänguasjapood

Beebimänguasjad. Küsimused ja vastused.

Mitut mänguasja vajab Teie laps?

 Lapsed peavad tervisliku arengu soodustamiseks palju mängima. Mänguasjad pole aga ainsad mängimiseks sobivad asjad. Igas kodus leidub hulgaliselt mängimiseks sobivaid esemeid: potid, lusikad, raamatud jne. Minimaalset nõutavat mänguasjade arvu ei ole olemas. 

Värskest uuringust aga selgub, et mida vähem on lapsel mänguasju, seda kauem ja tõhusamalt ta nendega mängib, samas kui liiga suure mänguasjade arvu puhul mängu kvaliteet väheneb.

Beebimänguasjad | Fairy Kitten Mänguasjapood

 

Kuidas valida beebimänguasju?

 Alati on parem valida lihtsamad mänguasjad. Mida rohkem on mänguasjal funktsioone, seda vähem on lapsel vaja sellega mängides tegutseda. Kui laps lihtsalt istub ja vaatab, kuidas mänguasi ise oma funktsioone täidab, siis pole see väga televiisori vaatamisest erinev.

 Beebimänguasjad peaksid olema suured, ilma väikeste elementide, kriimustuste, kildude ja ebameeldiva lõhnata. Neid ei peaks olema palju, et laps õpiks keskenduma ühele objektile. Värvitud mänguasju peaks enne kasutamist käega hõõruma: kui värv jääb sõrmedele, siis seda mänguasja ei tohiks lapsele anda. Enne esimest kasutamist tuleb plastmassist ja kummist mänguasjad leotada beebiseebi lahuses; tekstiilist mänguasju tuleb samuti pesta.

 

Kas arendavad matid arendavad?

 Alates kolme kuu vanusest meeldib lastele väga arengumattidel aega veeta. Lapse võib mõneks ajaks matile üksi jätta; nii kasutavad emad tavaliselt seda aega puhkamiseks. See on mugav ja saate seda kindlasti kasutada. Samas ärge unustage, et matt ise lapse arengu seisukohalt ei "arenda". Oluline on meeles pidada, et laps vajab kõigepealt suhtlemist teiste pereliikmetega.

Esimesed mänguasjad

 

Kas vajate imikutele mõeldud vidinaid?

 Laps ei vaja kuni esimese eluaastani elektroonilisi mänguasju, haritavaid rakendusi nutitelefonides ja tahvelarvutites. Nad juhivad tema tähelepanu suhtlemisest kõrvale, mis on varases eas väga oluline. Paljud uuringud näitavad, et elektroonilised mänguasjad põhjustavad vanemate ja lapse vahelise kontakti ja füüsilise aktiivsuse vähenemist.

 

Lapse vanus ja talle sobivad mänguasjad

 

1-3 kuud

Kõristid, kellad, "telefonid"

 

3-6 kuud

Suured kuubikud, närimisrõngad, pehmed pallid, suurte piltidega raamatud, vannimänguasjad.

 

7-9 kuud

Muusikalised mänguasjad, pehmed mänguasjad, raamatud, vannimänguasjad, klotsid.

 

10-12 kuud

Püramiidid, kuubikud, sorteerimismänguasjad, üleskeeratavad mänguasjad, mänguautod, matrjoškad, beebipusled, veeretavad mänguasjad.