Pusled väikelastele | Fairy Kitten Mänguasjapood

Pusled väikelastele

Mustri keerukus ja detailide arv sõltub otseselt lapse vanusest. Kõige väiksemate laste jaoks (alatest 1 eluaastast), peaks pilt koosnema neljast kuni kuuest detailist, vanematele lastele võib neid juba olla palju rohkem. Pusle on tõeliselt kasulik ja arendav tegevus, kuid neid peaks valima vastutustundlikult, keskendudes nii mängulisele kui ka hariduslikule aspektile.

 

Pusled väikelastele

 

Puslede liigid.

Praegu on turul olemas mitut tüüpi puslesid. Vaatame, mis nendest on kõige populaarsemad:

 Pehmed pusled ehk puslematid kõige väiksematele. Need on mõõtmetelt väikesed ning tavaliselt mitte rohkem kui nelja-osalised. Laps alles õpib probleeme lahendama, tähelepanu pöörama ja liigutusi koordineerima. Esimene pusle aitab lapsel õppida loomade nimesid, majapidamistarbeid jne.

 Magnetpusled sobivad 3-4-aastastele lastele. Harivad pusled aitavad erinevaid ameteid, loomi ja aastaaegu tundma õppida. Tänu sellele ei mängi laps lihtsalt ilusa pildiga, vaid saab targemaks.

Looduslikest materjalidest valmistatud puidust pusled on kõige populaarsem puslede liik. Laps saab puidust puslede abil õppida geomeetrilisi kujundeid, tähti ja numbreid. Detailide arv kõigub kahest-kolmest kuni lõpmatuseni.

Papist mõistatused. Need on tavaliselt tehtud pressitud papist ja on keskkonnasõbralikud. Papist pusled sobivad lastele vanuses 2 kuni 5 aastat.

Temaatilised pusled. Lapsel on 5-6-aastaselt omad huvid. Temaatilised pusled lemmikfilmikangelastega on selle vanuse jaoks kõige sobivamad.

 Puslede eeliseid lapse arengus ei saa üle hinnata.

Nad arendavad ja lihvivad peenmotoorikat, laps õpib oma liigutusi paremini kontrollima;

Need teevad lapse hoolsamaks; õpetavad keskenduma teatud tegevustele;

arendavad loogikat ja kujutlusvõimet;

Lapse kujutlusvõime areneb;

Laps õpib oma eesmärke saavutama;

 Pusled on head ka seetõttu, et kaks või enam inimest saavad neid samaaegselt kokku panna. Näiteks võite valida puidust puslesid, et lapsed üritaksid puslet panna kokku meeskonnana. Sel juhul õpib laps meeskonnas töötama ja treenib oma sotsiaalseid oskusi. See on eriti kasulik, kui Teie laps ei tunne end teistega suhtlemisel eriti julgelt.

Pusled | Fairy Kitten mänguasjapood

Pusled on ideaalseks vahendiks lapse arenguks.

 Mõistatuste arendamine on ideaalne, kui soovite oma lapsele õpetada visadust, teha ta tähelepanelikumaks ja lihtsalt laiendada lapse silmaringi. Alates esimesest eluaastast võib väikelaps mängida beebipusledega.

Kõige tähtsam on osta puslesid vastavalt lapse vanusele. Väga väikestele lastele ei ole soovitatav anda puslesid, mis sisaldavad palju osakesi - laps võib neid lihtsalt alla neelata.